Menu
 

Nordcad pähkinänkuoressa

Sinun paikallinen eCAD toimittaja
Tavoite

Tavoite

Haluamme olla Pohjolan suurin elektroniikkasuunnittelun ohjelmistotoimittaja
Missio

Missio

Haluamme tukea pohjoismaisia elektroniikan suunnittelijoita, jotta he pysyvät kilpailijoidensa edellä ja pystyvät uusimman teknologian avulla siirtymään nopeasti ideasta lopputuotteeseen
Visio

Visio

Pyrimme ylläpitämään korkeinta osaamista, jotta voimme jatkaa alan kehitystyötä.

Haluamme olla kaikkien oppilaitosten ensisijainen valinta alan pätevän työvoiman varmistamiseksi.

Historiamme

Nordcadin perustaminen

Nordcad Systems A/S on perustettu 1987, ja se on nyt OrCAD-tuotteiden toimittaja. Tietokoneohjelmistojen käyttö elektroniikan suunnittelussa oli toden teolla alkamassa. Ensimmäiset ohjelmistot olivat useammalla levykkeellä ja ohjelmistot toimitettiin moottoripyörällä asiakkaalle. Varsin pian aloimme myydä ja tukea Microsim Pspicen käyttöä analogisissa/digitaalisissa simulaatioissa.

In 1988 Arvid Thorndahl palkattiin johtamaan myyntiä ja markkinointia.

New owners

Vuonna 1994 Arvid Thorndahl nimitetään Nordcadin toimitusjohtajaksi. Tällä hetkellä OrCAD-ohjelmistot alkavat olla alan ensimmäinen valinta.  PSpice oli jo myös tunnettu ja sitä käytettiin laajalti oppilaitoksissa, joissa on uli usein käytössä ns. kevytversio. Tähän aikaan suurin osa Nordcadin tilauksista vastaanotettiin faksilla ja lisenssit jaettiin kuriirien välityksellä.  Lisenssien mukana tuli paksut käyttöohjeet ja koulutustilaisuuksissa, joita idettiin todella paljon, käytettiin piirtoheittimiä ja materiaali oli tulostettu kalvoihin.

Vuonna 1995 Ole Ejlersen liittyy Nordcadiin Teknisenä johtajana (CTO), ja hänestä tulee nopeasti tärkeä voimavara yhtiölle. Ole on vastuussa uusien standardien luomisesta tekniseen raporttiin, joka on tähän päivään asti olennainen osa Nordcadin palvelukonseptia. Vuonna 2001 Ole siirtyy yhtiön osaomistajaksi ja yhdessä Arvidin kanssa he aloittavat matkan johtavaksi ECAD-toimittajaksi pohjoisella alueella.

Pohjoismaiden suurin eCAD toimittaja

Tammikuussa 2017 Nordcadille aukeni tilaisuus perustaa Nordcad Norja Tanskan emoyrityksen alaisuuteen.  Samalla Nordcadista tulee Skandinavian suurin elektroniikka-alan ohjelmistojen toimittaja.

Nordcadin painopisteenä on tässä vaiheessa vahvistaa Tanskan ja Norjan elektroniikkateollisuutta ja perustaa siksi toimiston Oslon tiedepuistoon. Täältä Nordcad voi hyvin jakaa tietoa ja kokemusta erikokoisille elektroniikka yrityksille Norjassa.

Nordcadin kasvu on jatkuvaa. Samanaikaisesti elektroniikan työkalujen myynnin ohella Nordcad voi auttaa yrityksiä integroimaan suunnittelutyökalunsa ja muut järjestelmänsä, kuten PLM ja ERP, yhteen.

Jakelun haltuunotto Ruotsissa

1.9.2019 Nordcad ottaa Cadencen jakelun Haltuunsa Ruotsissa, Suomessa ja Virossa. Nordcad ostaa ruotsalaisen jakelijan Gateline AB:n, ja edustaa nyt koko pohjoista aluetta. Samaan aikaan Søren Jul Christiansen ja Ulrich Jespersen siirtyvät omistajaksi. Nordcad on nyt neljän hengen joukkue. Tekninen tiimi kasvaa kuudesta yhdeksään. Osaamisalue laajenee ja kehittyy: PCB suunnittelu, ohjelmistokehitys, simulointi, signaalin eheys, teho eheys, komponentti ohjaus, tukipalvelut, konsultointi, jne.

Neljä yritystä – yksi brändi

Suomeen perustetaan Nordcad Oy 1.7.2020 tanskalaisen Nordcad Systems A/S:n itsenäiseksi sisaryritykseksi, eikä sitä enää johda ruotsalainen nordcad-jakelija GATEline. Suomalainen yritys jatkaa Cadencen jakelua Virossa.

GATEline by Nordcad lakkaa olemasta. 1.7.2021 alkaen se on nyt Nordcad AB. Kaikilla neljällä yrityksellä Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa on nyt sama tuotemerkki.

Samana päivänä Nordcad AB muuttaa uusiin toimistotiloihin: Elektronvägen 4, 141 49 Huddinge.

15.8.2019 alkaen Nordcad Systems A/S muuttaa myös uusiin toimitiloihin osoitteeseen: Ryesgade 60b, 9000 Aalborg.

Arvomme

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Otamme vastuun konsulttitehtävien oikea-aikaisen toimittamisen suorittamisesta ja pidämme kunniatehtävänämme suorittaa työmme asiakkaan vaatimusten ja tarpeiden mukaan.
Joustavuus

Joustavuus

Ymmärrämme, miten tärkeää on mukautua asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Olemme aina käyttäjien saatavilla, kun he tarvitsevat meitä.
Ammattimaisuus

Ammattimaisuus

Työskentelemme joidenkin alan johtavien elektroniikkayritysten kanssa ja käsittelemme aina tietoja luottamuksellisesti ja kunnioittavasti.